Bobby Robson is overleden

Mathias Dumarey
| 19 reacties
Bobby Robson is overleden
Foto: © SC

Sir Bobby Robson is deze ochtend overleden. Hij werd 76 jaar en stierf aan de gevolgen van kanker. Robson was één van de meeste markante figuren geweest in de geschiedenis van het Engelse voetbal.

Bobby Robson was als speler een aanvaller en in zijn carrière was hij maar actief voor twee teams: FC Fulham en West Bromwich Albion. Twintig keer werd hij geselecteerd voor het Engelse nationale elftal. In het shirt van The Three Lions scoorde hij vier doelpunten.

Zijn carrière als trainer is pas echt indrukwekkend te noemen. In 1990 loodste hij als bondscoach Engeland op het WK in Italië naar de halve finale. Op weg naar die halve finale versloeg hij België in de achtste finales na een doelpunt van David Platt in de laatste seconden van de wedstrijd. Bondscoach was Bobby Robson overigens van 1982 tot en met 1990.

Ook als clubtrainer was Bobby Robson aan de slag bij grote teams in Europa. Zo stond hij even aan het roer bij PSV Eindhoven en FC Barcelona. Ook Sporting Lissabon, FC Porto en Newcastle United staan op zijn palmares. Veel Engelse en Europese voetballiefhebbers zullen Bobby Robson naast het feit dat hij een uitstekende trainer was herinneren als een zeer minzaam man. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties