Van Gaal vergeeft Rensing zijn blunder

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Van Gaal vergeeft Rensing  zijn blunder
Foto: © SC

Bayern München stootte door in de Duitse beker na een 1-3-overwinning tegen SpVgg Neckarelz. De tegentreffer die Bayern te slikken kreeg, mag op het conto geschreven worden van doelman Michael Rensing (foto). Trainer Louis Van Gaal vergeeft het hem.

Michael Rensing stond vorig seizoen ook al ter discussie in München. Hij zou te plat zijn voor het niveau van de Duitse Rekordmeister. Dit weekend deed hij er alleszins niet veel aan om de criticasters de mond te snoeren. Tegen het bescheiden SpVgg Neckarelz ging hij opnieuw in de fout.

Louis Van Gaal wil er alvast geen gevolg aan breien voor de sluitpost. "Hij blijft mijn eerste keeper. Het was natuurlijk een fout van hem, maar het verandert echt wel niets aan mijn keuze om hem als eerste doelman te behouden", aldus de Nederlander in de Duitse pers.

Van Gaal kan ook nog altijd opteren om routinier Hans-Jörg Butt tussen de palen te zetten zoals hij deed in de vriendschappelijke wedstrijd tegen AC Milan. Butt dacht overigens dat hij tegen Neckarelz ook in de goal ging staan. "Ik heb beide heren in de afgelopen weken aan het werk gezien en op basis daarvan nam ik al een beslissing. Michael staat onder de lat", besluit Van Gaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties