Kucera: "Behoud, voetballen in Engeland en Belgisch bier"

Steurbaut Kersten
| 62 reacties
Kucera: "Behoud, voetballen in Engeland en Belgisch bier"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stepan Kucera ruilde Club Brugge voor Roeselare. De Tsjechische verdediger wil zijn carrière in de Rodenbachstad een nieuw elan geven.

Bij blauw-zwart slaagde de 25-jarige Kucera er nooit in om door te breken. Ook onder Adrie Koster moest de verdediger niet rekenen op veel speelkansen. “Hij liet me al vrij vlug verstaan dat ik geen eerste keus zou zijn”, stelt Kucera. “Toen besefte ik dat het best was om nog in augustus te vertrekken.”

Kucera begint alvast gemotiveerd. “Ik voel dat ik hier met het nodige vertrouwen een goed seizoen kan maken. Belangrijk is dat ik op mijn appartement in Brugge kan blijven wonen. Ik ken België en de mentaliteit ondertussen al behoorlijk goed en dit valt uitstekend mee.”

Restaurant met Belgisch bier

Tijdens de winterstop stond Kucera ook in de belangstelling van Charleroi en Germinal Beerschot. Het is uiteindelijk Roeselare geworden. “Ik wil deze club in eerste klasse houden, maar ooit wil ik in Engeland spelen. En na mijn carrière? Dan open ik in Praag een restaurant met mijn broer. De Belgische keuken hoeft niet meteen, maar een Belgisch biertje zullen we zeker aanbieden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties