Appeltans: "Bewijzen dat ik klaar ben voor eerste ploeg"

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
Appeltans: "Bewijzen dat ik klaar ben voor eerste ploeg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

STVV-trainer Guido Brepoels gooide in de bekerwedstrijd tegen Berchem Sport Jeroen Appeltans voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. De 18-jarige middenvelder bedankte voor het vertrouwen en knalde de 1-0 tegen de netten.

“Het eerste halfuur liep het wat moeilijk”, geeft Appeltans toe. “We hebben ze te veel laten voetballen. Na de 1-0 liep het vlotter en in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld.”

Appeltans brak de ban voor de Kanaries, maar vierde zijn eerste doelpunt in het eerste elftal ingetogen. “Dit was een belangrijke match voor ons, maar het was uiteindelijk ook maar tegen een vierdeklasser. Ik wil nu vooral aan de trainer bewijzen dat ik klaar ben om in te vallen als Chimedza uitvalt en dat ik een volwaardige basisspeler ben.”

Autodidact

Op 27 augustus wordt Appeltans 19 jaar. Hij legde vorig jaar uit noodzaak zijn studies kinesitherapie neer. “Er waren veel praktijklessen en dat was moeilijk te combineren met het voetbal. Misschien probeer ik wel via avondschool mezelf verder bij te scholen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties