AGF aan de top

viki meeuwis
| 0 reacties
AGF aan de top
Foto: © SC

In de Deense competitie, de SAS-Ligaen werd de vijfde speeldag op gang getrapt met twee wedstrijden.

Aalborg nam het thuis op tegen SønderjyskE. AaB domineerde de partij maar slaagde er in de eerste helft niet in om dat overwicht in doelpunten te vertalen. Het enige doelpunt in deze partij viel in de 64e minuut. Louay Chanko, die van Hammarby overkwam, wist een vrije trap over de muur te krijgen en in het doel. Met deze overwinning staat AaB nu tweede in de stand.

De andere wedstrijd ging tussen FC Kopenhagen en AGF. De ploeg uit Aarhus doet het verrassend goed in de SAS-Ligaen en het was te verwachten dat het voor FC Kopenhagen dat toch in mindere vorm verkeert, niet al te makkelijk zou worden. Beide ploegen speelden aanvallend maar de echt grote kansen bleven uit. In de 35e minuut kwam de beste kans voor AGF. Jakob Poulsen wist Peter Graulund te vinden die offside leek te staan. De lijnrechter zag het echter niet en de aanvaller schoot de bal knalhard in doel. AGF ging zo op voorsprong. Bij FC Kopenhagen kreeg Atiba Hutchinson de beste kans op de gelijkmaker maar de bal ging ver naast het doel.

Na de rust zette de thuisploeg meer druk. Cesar Santin kreeg een goede kans maar wist die niet af te maken. AGF weerstond de druk die de thuisploeg zette en wist stand te houden. In de slotfase voerde Kopenhagen de druk nog wat meer op en dat leverde een doelpunt op van Dame N’Doye. De goal werd echter geannuleerd wegens vermeend offise. Met deze zege staat AGF nu op de eerste plaats met dertien punten, terwijl FC Kopenhagen op de vijfde plaats staat met zeven punten.

Foto: Chanko (Scanpix)

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties