Rosenborg twintig wedstrijden ongeslagen

viki meeuwis

Gisteren werd in de Noorse Tippeligaen de eenentwintigste speeldag op gang getrapt.

Tromsø kreeg landskampioen Stabæk op bezoek. Tromsø had al zes keer thuis gewonnen en begon dus met vertrouwen aan de partij. Halverwege de eerste helft kwam de eerste grote kans. Tommy Knarvik vond Morten Moldskred na een corner. Die schoot de bal richting doel maar zijn schot eindigde op de paal. Met nog tien minuten te gaan voor de pauze, was er ontevredenheid bij het thuispubliek toen hun ploeg geen strafschop kreeg nadat Knudsen werd neergehaald in de zestien meter. Het duurde tot Nannskog inviel bij Stabæk vooraleer de ploeg tot leven kwam. Kort daarop kreeg hij de bal toegespeeld via Espen Hoff en haalde uit. Keeper Ramovic moest de bal uit het doel boksen om een doelpunt te voorkomen. Luttlele minuten later kreeg Nannskog de bal weer te pakken, dit keer na een pass van Reginiussen maar ook dit keer ging de bal niet in doel. Tromsø, een beetje verrast door dit offensief, begon toch terug beter in de wedstrijd te komen en twintig minuten voor het einde van de match kreeg het een corner. Knudsen kreeg de bal in de rebound te pakken en schoot vanop zestien meter richting doel. De verdediging van Stabæk wist de bal echter weg te werken. Bij Stabæk mocht Mohammed Ahamed zijn debuut maken maar het kon niet verhinderen dat de partij op een doelpuntenloos gelijkspel eindigde.

Rosenborg had met Bodø/Glimt een makkelijke tegenstander. Het was de top van de Tippeligaen tegen een ploeg die in de onderste regionen staat. Als Rosenborg won, zou het twintig wedstrijden lang zonder nederlaag zijn. Rosenborg had na de 5-0 pandoering dat het van Molde had gekregen in de Beker, nog wel iets recht te zetten. Zoals verwacht was het Rosenborg dat de partij in handen had. Zowel Rade Prica als Alejandro Lago kregen goede kansen voor de rust zonder dat er echter een doelpunt uit volgde.

Het duurde tot in de zestigste minuut voor het eerste doelpunt viel. Marek Sapara met een goede pass richting Mikael Lustig. De Zweed stuurde de bal in de rechterhoek, onhoudbaar voor keeper Pavel Londak. Een tiental minuten later was het de beurt aan Steffen Iversen om de bal binnen te werken. Per Ciljan Skjelbred zette koers richting de zestien meter en vond Prica wie hij de bal toespeelde. Prica met een goede pass naar Iversen die vanop zestien meter de bal in de verste hoek schoot. Rosenborg blijft dus ongeslagen ook na twintig wedstrijden.