St-Etienne & Auxerre missen start, Lorient niet

Philippe Crols

Saint-Etienne en Auxerre hebben hun start in de Ligue 1 gemist. Beide ploegen verloren na hun eerste ook hun tweede wedstrijd en staan zo op de laatste plaats. Voorts deelden Montpellier en Lorient de punten.

Lorient - Montpellier  2-2

Montpellier en Lorient hebben na twee wedstrijden nog niet verloren. Lorient heeft na de draw van zaterdag vier punten, Montpellier vergaarde de helft van dat puntentotaal. Nochtans hadden de bezoekers uit Montpellier uitzicht op de drie punten. Twintig minuten voor tijd stond er namelijk een 0-2-tussenstand op het bord. Tino en Emir Spahic waren de doelpuntenmakers. De thuisploeg kon meteen na de 0-2 wel tegenscoren via Kevin Gemeiro. Helemaal op het einde bezorgde Laurent Koscielny zijn team alsnog een puntje.

Toulouse - Saint-Etienne  3-1

Toulouse heeft zijn eerste seizoensoverwinning beet. Het legde Saint-Etienne over de knie. Na 45 minuten was alles nog in evenwicht. Sako Bakary maakte de openingsgoal van Paulo Machado ongedaan. Na de pauze trof de topschutter van vorig seizoen, André Pierre Gignac (foto), raak. Tien minuten voor tijd legde Moussa Sissoko de eindstand vast.

Lens - Auxerre  2-0

Ook Lens boekte zaterdag zijn eerste competitiezege. Een goal van Kevin Monnet-Paquet in de eerste helft en eentje van Abdoelrazak Boukari in de tweede periode telden de bezoekers uit.