Randers opnieuw onderuit

viki meeuwis

Gisteren warden er nog drie matchen afgewerkt van de vijfde speeldag in de Deense SAS-Ligaen.

Silkeborg kreeg Esbjerg op bezoek. Tim Janssen wist al na 43 seconden te scoren wat Esbjerg meteen op voorsprong zette. In de twaalfde minuut wist Søren Rieks de voorsprong te vergroten tot 0-2. Na de rust kon Rajko Lekic de thuisploeg op een 1-2 brengen maar amper een minuut later was het Jesper Lange die de eindstand op 2-3 bracht.

Randers
nam het thuis op tegen Brøndby. Beide teams hadden iets goed te maken. Brøndby leed vorige week thuis een smadelijke nederlaag tegen Aalborg en Randers moet nog steeds de eerste punten pakken. Zondagnamiddag in het Essex Park wist Brøndby wel te winnen. Michael Krohn-Delhi wist de bezoekers net voor de pauze op voorsprong te brengen. Na de rust was het Randers dat het beste begon en op zoek ging naar de gelijkmaker. Het leverde echter niet veel goede kansen op. Het was Brøndby dat vooral op de counter loerde en dat leverde een goede kans op voor Morten Duncan Rasmussen, een vrije trap voor Mike Jensen en een bal die op de paal eindigde van Samuel Holmén. Søren Berg wist de gelijkmaker te scoren voor Randers maar het geluk was van korte duur. Invaller Peter Madsen kon de voorsprong voor Brøndby vergroten tot 2-1 na een vrije trap van Thomas Rasmussen. In de slotfase kwam Madsen nog dicht bij de 3-1 maar het was Allan K. Jepsen die via een owngoal Brøndby ongewild de 3-1 en de zege bezorgde.

Nieuwkomer HB Køge slaagde er wel in om een punt te pakken tegen FC Nordsjælland. In de eerste helft lukte het noch Henrik Toft voor de thuisploeg, noch Stephan Pedersen om de bal in doel te werken. Na de rust mocht Martin Bernburg invallen voor Pedersen en dat leverde een meer offensieve ingesteldheid op bij FCN. Iets na het uur was het Bernburg die Rawez Lawan wist te bereiken. Lawan stuurde de bal netjes in doel. De thuisploeg zette vanaf dan alles op alles om de gelijkmaker te krijgen. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd door Fabinho op die de bal in doel werkte. HB Køge pakt zo het tweede punt in vijf wedstrijden.