Van Holsbeeck: "Niveau van Europa League"

Steurbaut Kersten
| 55 reacties
Van Holsbeeck: "Niveau van Europa League"
Foto: © SC

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck kwam na de zware 5-1-nederlaag tegen Olympiqe Lyon met een eerlijke analyse. “De snelheid van uitvoering lag voor ons te hoog.”

Na de 9 op 9 in de competitie en de overtuigende zege in eigen huis tegen Sivasspor had paars-wit een grote dosis vertrouwen. “In zo’n wedstrijden moeten de elf spelers boven hun niveau uitgroeien”, reageert Van Holsbeeck op Sporza.

“Dat was vandaag niet het geval en dan komen de lacunes naar boven. Wij zijn dit tempo niet gewoon. Het gaat te snel voor ons. Het niveau van Anderlecht is dat van de Europa League, niet dat van de Champions League. Dat heb ik de voorbije jaren ook al vastgesteld.”

“We moeten als groep enkele lessen trekken uit deze wedstrijd en morgen de knop omdraaien. Deze nederlaag mag al het positieve niet weggooien. Voor het prestige moeten we de thuiswedstrijd proberen te winnen.”

Veel spelers azen op een transfer naar het buitenland, maar vielen tegen Lyon pijnlijk door de mand. “Die spelers moeten na vanavond eens goed nadenken. Er is veel concurrentie bij de topclubs die in de Champions League spelen.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties