Vålerenga opnieuw onderuit

viki meeuwis

In Noorwegen werden gisteren nog drie matchen gespeeld van de 22e speeldag in de Tippeligaen.

Stabæk kreeg Vålerenga op bezoek en hoewel de club uit Oslo op een gegeven moment met 2-1 voor stond, leed het toch zijn zevende nederlaag op rij. In de 22e minuut wist Daniel Nannskog de score te openen. Via een lange bal van Henning Hauger wist Nannskog de bal in doel te koppen. Het antwoord van Vålerenga liet niet lang op zich wachten. Berre wist de bal naar Bengt Sæternes te spelen die de bal in de verste hoek kopte. Het was het 100e doelpunt voor Sæternes in de Tippeligaen. Net voor de rust was het Sæternes die de bezoekers op voorsprong bracht. Luton Shelton passeerde de verdediging van Stabæk en wist de bal perfect af te leggen voor Sæternes. Die aarzelde niet en knalde de bal in doel. Het leek eindelijk nog eens de goede kant uit te gaan voor VIF maar na de rust veranderde de situatie. Een goeie vrije trap van Daigo Kobayashi bezorgde Stabæk de gelijkmaker en Jon Inge Høiland kon de 3-2 op het scorebord zetten. Trainer Martin Andresen heeft naar verluid na de match zelf zijn ontslag aangeboden maar het bestuur, noch de sponsors van de club wilden zijn ontslag accepteren.

Die andere ploeg uit de hoofdstad, rode lantaarn Lyn Oslo, nam het gisteren op tegen Start. Het werd een heugelijke wedstrijd voor Lyn want het haalde gisteren zijn eerste zege van het seizoen binnen. Er waren amper negen minuten gespeeld toen Jo Inge Berget het heft in handen nam. De jonge speler wist de verdediging van Start te passeren en schoot de bal in doel. Op het half uur wist Davy Claude Angan de voorsprong tot 2-0 te vergroten. Na de rust bleef Lyn de partij beheersen. Berget vond Agnan die de bal verder speelde, weer terug kreeg en met een lob in doel werkte. Mads Stokkelien kon met nog een kwartier te gaan, scoren voor Start maar Kim Holmen wist, na een counter die bij Angan begon, het vierde doelpunt voor Lyn te scoren. Na achttien wedstrijden zonder winst, heeft Lyn nu eindelijk de eerste zege binnengehaald.

Bodø/Glimt speelde thuis in het Aspmyra Stadion en wist Viking te verslaan. Deze zege zorgde ervoor dat Glimt uit de gevarenzone is. In de eerste helft wist geen van beide ploegen echte kansen bij elkaar te spelen maar een minuut voor de pauze was het dan toch raak. Na een corner genomen door Trond Fredrik Ludvigsen kwam de bal bij Christian Berg terecht die de bal in doel werkte. Na de rust kon Per Verner Rønning na een corner die door Ludvigsen getrapt werd, de bal in doel koppen. Viking slaagde er niet in om weerwerk te bieden en zo won Glimt verdiend.

Vanavond wordt de laatste wedstrijd tussen SK Brann en Sandefjord gespeeld.