Jacobs: "Schollen is niet nummer twee"

De Nijs Michael
| 6 reacties
Jacobs: "Schollen is niet nummer twee"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht moet zich opmaken voor de Europa League. De troepen van trainer Ariël Jacobs maakten ook in de terugwedstrijd tegen Lyon weinig of niets klaar, zo beseft de coach. Al is Jacobs wel gematigd tevreden over de tweede helft.

"Ik kom tot dezelfde vaststellingen als na de heenwedstrijd", aldus Jacobs. "In Lyon rolden we de rode loper uit en vandaag gaven we twee van de drie doelpunten zelf weg. In de Belgische competitie kan je zulke fouten nog rechtzetten, maar op internationaal vlak worden dergelijke fouten meteen afgestraft."
 
"In de tweede helft heeft de groep een reactie getoond", analyseert de oefenmeester verder. "Het is cru om te zeggen, maar dat was vooral omdat Lyon het niveau liet zakken. Ik denk dat de cijfers de realiteit weerspiegelen."

Biglia en Suarez begonnen op de bank. "Dat zijn keuzes", aldus Jacobs. "Maar Biglia had last van zijn bil en is al out voor Standard. Terwijl ik Suarez preventief op de bank liet omdat hij al meer dan een maand met de buikspieren sukkelt. Waarom ik ze dan liet invallen? Omdat ik ze ter beschikking had, anders had ik hen even goed thuis kunnen laten."

Ook doelman Davy Schollen mocht nog eens opdraven en de goalie deed het goed. "Er zijn momenten om te tonen wie er in je kern zit", reageert Jacobs. "Of dit consesuenties heeft? Dat zullen we zien. Er zijn verschillen tussen keepers en veldspelers, maar dat betekent niet dat je daarom ook met keepers geen keuzes kan maken. Davy was hier vorig seizoen titularis, dan kan je nu niet spreken van een nummer twee. Vergeet niet dat hij net voor de competitiestart geblessseerd raakte."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties