Nieuwe Engelse stadionnamen

Philippe Crols
| 0 reacties
Nieuwe Engelse stadionnamen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zoals u weet brengen we deze week het verhaal achter de stadionnamen die nieuw zijn op het het hoogste niveau in de Europese topcompetities. Vandaag is het de beurt aan Engeland.

Turf Moor (Burnley):  In Engeland houden ze voorlopig nog wel vast aan traditionele namen. Zo heeft de thuishaven van Burnley nog altijd de naam die het in 1883 had. Toen besloot de club zijn thuiswedstrijden af te werken op het domein Turf Moor. Moor is het Engelse woord voor heide.

St. Andrew’s (Birmingham): Ook St. Andrew’s is de naam van het domein waar Birmingham destijds naartoe trok. In 1906 verhuisde de nieuwkomer in de Premier League naar St. Andrew’s.

Molineux Stadium (Wolverhampton): De thuishaven van Wolverhampton dankt zijn naam aan Benjamin Molineux. Dat was een handelaar uit de 18e eeuw die destijds een stuk grond kocht en er een huis op bouwde. Later nam O.E. McGregor het domein over. Hij plantte er een soort van pretpark neer met onder andere een voetbalplein. De man noemde het park toen Molineux Grounds. Tegen het einde van de negentiende eeuw huurde Wolves het voetbalterrein.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties