G2: Zwitsers doen uitstekende zaak

Philippe Crols

Zwitserland heeft een grote stap richting WK gezet. De troepen van trainer Ottmar Hitzfeld wonnen zaterdag van Griekenland en hebben nu drie punten meer dan hun dichtste belagers.

Zwitserland en Griekenland begonnen met 13 punten aan hun onderlinge confrontatie. Net voor rust herleidde Frank De Bleeckere de bezoekers tot tien man door Loukas Vyntra uit te sluiten. Hij luisterde niet naar onze landgenoot en dat had zware gevolgen. De wedstrijd bleef evenwel gesloten. Tien minuten voor tijd kopte Stephane Grichting de 1-0 dan toch in doel. Simone Paladino verdubbelde wat later de voorsprong, 2-0.

Israël mag deelname aan het WK vergeten. Het verloor thuis met het kleinste verschil van Letland, dat voorlopig op een gedeelde tweede plaats staat met Griekenland. Kaspars Gorkss maakte op het uur het enige doelpunt van de match.

In Moldavië - Luxemburg werd er niet gescoord, maar het resultaat van die wedstrijd was nu niet bepaald belangrijk.