VS en Mexico op koers voor Zuid-Afrika

Mathias Dumarey
| 1 reacties
VS en Mexico op koers voor Zuid-Afrika

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Verenigde Staten en Mexico zijn op koers om richting Zuid-Afrika te trekken volgende zomer. Vooral de Mexicanen lijken de goede vorm terug te pakken te hebben na een dramatische start in de voorronde.

Mexico speelde de belangrijke thuiswedstrijd tegen het verrassende Honduras en won die met 1-0. Een kwartier voor affluiten viel de beslissing toen Cuauhtemoc Blanco vanop de stip kon scoren. Met nog twee wedstrijden voor de boeg, tegen El Salvador thuis en Trinidad&Tobago uit, hebben de Mexicanen onder leiding van Javier Aguirre alles in handen om na een slecht begin alsnog door te stoten naar Zuid-Afrika.

Ook de Verenigde Staten namen genoegen met een zuinige zege in Trinidad&Tobago. Het werd 0-1 na een hard afstandschot van Ricardo Clark. Trinidad&Tobago is door die thuisnederlaag definitief uitgeschakeld voor het WK. De Amerikanen hebben genoeg aan één overwinning.

De slechtste zaak werd gisteren gedaan door Costa Rica dat met 1-0 ging verliezen bij El Salvador. Door die overwinning is El Salvador nog altijd niet uitgeteld voor het WK terwijl het team van Bryan Ruiz (ex-AA Gent) zal moeten kampen voor het laatste rechtstreekse WK-ticket.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties