Leider Hamburg ontvangt Stuttgart

Philippe Crols
| 0 reacties
Leider Hamburg ontvangt Stuttgart
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag nummer 5 staat in Duitsland in het teken van de topaffiches. Een van die topwedstrijden is Hamburger SV - VfB Stuttgart, ofwel de leider tegen de negende van de klassering.

De cijfers

Voor aanvang van een wedstrijd is het altijd interessant om eventjes naar de statistieken te kijken. De cijfertjes leren ons dat VfB Stuttgart zaterdag maar beter meteen goed wakker kan zijn. Hamburger SV trof namelijk al zesmaal raak in het openingskwartier.

De kans dat er zaterdag ook een winnaar uit de bus komt, is vrij groot. Het is al acht jaar geleden dat Hamburg - Stuttgart nog eens op een gelijkspel eindigde.

HSV - VfB is ook de match tussen Frank Rost en Jens Lehmann (foto rechts). Van de spelers die nog actief zijn, hebben beide doelmannen de meeste Bundesligawedstrijden op hun actief. De teller van Lehmann staat op 367 partijen, eentje meer dan collega Rost.


HSV op 1, Stuttgart net in linkerkolom

HSV is goed aan het seizoen begonnen en ontvangt straks als leider VfB Stuttgart. De troepen van Markus Babbel verzamelden nog maar vijf punten, de helft van het aantal van HSV. Toegegeven, verplaatsingen naar Wolfsburg en Borussia Dortmund zijn verre van eenvoudig, maar thuis tegen Nürnberg mag Stuttgart geen punten laten liggen.

Guerrero buiten strijd

Bij Stuttgart kan trainer Babbel nagenoeg iedereen selecteren. Martin Lanig is eigenlijk de enige die niet beschikbaar is.

Collega Bruno Labbadia heeft heel wat minder geluk. Alex Silva, Bastian Reinhardt en Marcell Jansen zijn al een tijdje buiten strijd en afgelopen week kreeg men in Hamburg ook te horen dat het seizoen van Paolo Guerrero (foto boven) er mogelijk opzit. Daarom wordt Marcus Berg zaterdag in de basis verwacht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties