Bayern vernedert Dortmund, Wolfsburg verliest

Philippe Crols
| 11 reacties
Bayern vernedert Dortmund, Wolfsburg verliest
Foto: © SC

Bayern München heeft voor de tweede maal op rij fors uitgehaald in de Bundesliga. Het won met 1-5 bij Borussia Dortmund. Wolfsburg deed het heel wat minder goed. De kampioen ging voor de derde maal op rij onderuit.

Bayern kwam op bezoek bij Dortmund wel op achterstand, maar na de gelijkmaker van Mario Gomez ging de thuisploeg ten onder. Dortmund had al negentien wedstrijden op rij niet meer verloren voor eigen volk, maar na doelpunten van Thomas Müller (2x), Franck Ribéry (foto boven) en Bastian Schweinsteiger, moest het toch zijn meerdere erkennen. Bayern is ondertussen opgerukt naar de vierde plaats op vijf punten van leider Leverkusen.

Bayer zegevierde op het veld van kampioen Wolfsburg. Stefan Kiessling scoorde net als in de vier voorgaande wedstrijden en zorgde er mee voor dat Leverkusen een 0-3 voorsprong had na een uur spelen. Wolfsburg kwam nog wel terug tot 2-3, maar verloor toch voor de derde keer op rij.

Ook met Hertha BSC gaat het niet goed. Op bezoek bij Mainz klom het na de pauze op voorsprong, maar tien minuten voor tijd draaide de situatie helemaal in het voordeel van de thuisploeg. Aristide Bancé nette de 2-1. 

Eintracht Frankfurt is nog steeds ongeslagen en staat na de 0-2-zege bij Freiburg op een voorlopig knappe derde stek.

Hoffenheim lijkt stilaan naar zijn betere vorm toe te groeien. Het won met 3-0 van Bochum. Demba Ba (foto rechts) maakte de openingsgoal.

Ten slotte boekte Nürnberg een kleine, maar belangrijke zege tegen Gladbach. Een vroege treffer van Peer Kluge volstond voor de driepunter. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties