OB mist record

viki meeuwis

In de SAS-Ligaen stond de achtste speeldag op het programma. Het eerste duel was dat tussen Odense BK en FC Kopenhagen.

Als OB won dan zou het twaalf keer na elkaar gewonnen hebben, dat zou een nieuw record geweest zijn. Enkel Vejle slaagde er in 1978 in om elf zeges op rij binnen te halen.

OB had kansen genoeg om het record binnen te halen want FC Kopenhagen bood weinig weerwerk. Het waren wel de bezoekers die het eerst wisten te scoren na een strafschop die er wellicht geen had moeten zijn na een fout van Anders Møller Christensen op Ailton. De penalty werd door Martin Vingaard binnengewerkt. In de slotfase van de eerste helft wist Utaka de gelijkmaker binnen te werken. Utaka kreeg een lange bal toegespeeld en keeper Wiland wist niet goed of hij nu moest blijven staan of uit doel komen waardoor Utaka de kans kreeg om te scoren.

Na de rust zette OB meer druk. Zo kreeg Johan Absalonsen een heel goede kans maar de bal eindigde op de paal. Atle Roar Håland schoot de bal nipt naast en ook Demba-Nyrén schoot op doel maar keeper Wiland wist nog net met de voet redding te brengen. Utaka kwam nog dicht bij een tweede goal maar de beste kans was voor FCK waar Dame N’Doye hard op doel kon schieten maar keeper Roy Carroll op zijn weg vond. FC Kopenhagen bezet de vijfde plaats met twaalf punten terwijl OB derde is met vijftien punten.

FC Midtjylland kreeg FC Nordsjælland op bezoek. Het seizoen is niet goed begonnen voor Midtjylland dat in de degradatiezone staat. Ook in deze match verging het hen niet veel beter. De thuisploeg begon nochtans goed aan de wedstrijd waarin de nieuwkomers Ken Ilsø en Martin Albrechtsen in de basis stonden. Kort voor de pauze werd de verdediging van Midtjylland opgerold door Nicki Bille en Rawez Lawan. Nicki Bille Nielsen kwam alleen voor doel en wist de bal in doel achter keeper Arek Onyszko te werken.

Na de rust was het weer de thuisploeg die het best begon. Zo kreeg Frank Kristensen een goede kans maar zijn kopbal eindigde op de dwarslat. Ilsø zag zijn bal op de paal eindigen. Patrice Bernier wist voor de bezoekers voor dreiging te zorgen maar Onyszko wist de bal uit doel te houden. Hoe meer de tijd verstreek, hoe meer druk Midtjylland begon te zetten. Het was echter Rawez Lawan die vijf minuten voor tijd de bezoekers op een 2-0 voorsprong bracht. Een slechte zaak voor Midtjylland dat met vier punten voorlaatste blijft. Nordsjælland staat op de zevende plaats met elf punten.