Mexicanen stappen op bij RC Mechelen

Nico Wieme
| 46 reacties
Mexicanen stappen op bij RC Mechelen

In derde klasse A ging RC Mechelen zaterdag met 2-3 onderuit tegen Willebroek-Meerhof. Dat gebeurde zonder de Mexicaanse spelers, want die waren het op voorhand afgetrapt.

De Mexicaanse huurlingen van RC Mechelen gingen zaterdagavond niet akkoord met de ploegopstelling van coach Regi Van Acker. Zij beslisten daarop om anderhalf uur voor de match gezamenlijk "ziek" op te stappen. Racing moest in allerijl enkele reservespelers optrommelen.

De voorbije weken stonden telkens minstens vijf Mexicanen in de ploeg. GvA meent te weten dat de problemen vrijdag al ontstonden toen de Mexicaanse begeleider een briefje aan Van Acker overhandigde met daarop een opstelling waarin nog meer Mexicanen voorkwamen.

Van Acker kon zich daarin niet vinden en verliet "ziek" het trainingsveld. Uiteindelijk besliste de Mechelencoach om zaterdag toch aan het roer te staan, maar wel met de belofte van het bestuur dat "hij en niemand anders de ploeg mag opstellen". In die opstelling zouden alweer volgens GvA maar drie Mexicanen aan de aftrap verschenen zijn. Daarop hebben de Mexicaanse spelers besloten om te vertrekken, zogezegd omdat ze ook "ziek" waren.

"Iedere speler die fit is en presteert mag bij RC Mechelen spelen. Maar als je ziek bent, kun je niet spelen, hé", aldus een cynische Van Acker. "De Mexicaanse griep is enorm besmettelijk. Die gasten verblijven hier allemaal onder één dak: dan kan het snel gaan. Ikzelf doe verder met wat ik bezig ben. Ik ben de coach en word betaald om de ploeg op te stellen", beweert de geplaagde Racing Mechelencoach.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties