Medische staf stapt op bij Rode Duivels

Steurbaut Kersten
| 25 reacties
Medische staf stapt op bij Rode Duivels
Foto: © SC

De Belgische Voetbalbond moet niet alleen werk maken van de aanstelling van Dick Advocaat. Ze moet nu ook op zoek naar een nieuwe medische staf. Hoofddokter Marc Goossens en zijn kinesisten zijn de strapatsen van de Rode Duivels beu en stappen op.

Hoofddokter Marc Goossens en kinessten Stany Rogiers en Harry Hendrickx hebben hun bessling bekend gemaakt in een brief aan de KBVB, melden HNB en Sporza. Het trio is goed voor 67 jaar ervaring.

Algemene mentaliteit

“Het gaat niet meer over details als een das die niet gedragen wordt”, zegt Goossens aan Sporza. “Wel over de algemene mentaliteit. Als dokter is het zeer moeilijk om je geloofwaardigheid te bewaren als iedereen zich moeit met spelers die al dan niet geblesseerd zijn.”

Het regende de voorbije weken afzeggingen voor de interlands tegen Spanje en Armenië, al dan niet om een echte blessure. “Ik heb er geen probleem mee als iemand niet wil spelen”, aldus Goossens. “Maar dan moeten ze het niet afwimpelen op de medische staf en zelf hun verantwoordelijkheid nemen. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die afzeggen en enkele dagen later plots wel weer spelen. Hoe belachelijk is dat voor ons?”

Pseudo-vedetten

“Het zijn pseudo-vedetten. In zo’n circus wil ik niet meer meedraaien. De vorige generaties hielden hun blessures soms verborgen voor ons. Of ze gaven toe dat ze geblesseerd waren, maar kwamen ons vragen: ‘Dokter, maak me in orde, want ik wil die wedstrijd met de Rode Duivels absoluut spelen.’

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties