Groep I: Benfica en Everton beginnen goed

Dirk Pieters

Zowel Everton als Benfica zijn goed begonnen aan de Europa League. De Engelse club won zijn thuiswedstrijd tegen AEK Athene met 4-0. Ook Benfica hield de nul, maar wist maar twee keer te scoren tegen BATE Borisov.

Everton - AEK Athene 4 - 0

Everton begon uitstekend aan de wedstrijd en stond al na een half uur spelen op een 3-0 voorsprong. Yobo, Distin en Pienaar zorgden voor de snelle doelpunten. De bezoekers konden daar weinig aan veranderen en moesten in de tweede helft rekenen op een mirakel. Toen Araujo nog met rood naar de kant moest, was het helemaal gedaan voor de Griekse ploeg. Het was Jo die nog voor de 4-0 eindstand zorgde. Ook Eventon eindigde de wedstrijd met tien na een rode kaart voor Saha in de negentigste minuut.

Benfica - BATE Borisov 2 - 0

Ook Benfica hield de drie punten thuis tegen BATE. Gomes en Cardosa brachten Benfica nog voor de rust op een veilige 2-0 voorsprong. Na de pauze kwam Benfica nooit meer in de problemen en zo boekt het meteen een eerste overwinning.