De Sart: "Schandalige beschuldigingen"

Nico Wieme
| 11 reacties
De Sart: "Schandalige beschuldigingen"
Foto: © SC

Jean-François De Sart pikt de kritiek niet aan het adres van de jonge Rode Duivels. De coach van de beloften spreekt zelfs van "schandalige beschuldigingen".

In de media verschenen de laatste dagen berichten over de slechte mentaliteit van voornamelijk de jonge Rode Duivels, de lichting die de Olympische Spelen in Peking meemaakte. Vooral de losse aanpak van Jean-François De Sart wordt daarbij fel geviseerd.

In HLN bijt de beloftecoach van zich af. "Inderdaad, op sommige dagen stelde ik vrijheid van ontbijt in - iedereen moest eten tussen 8u en 10u, wie eens wat langer kon slapen, kon dat. Let wel, niet álle dagen. Is dat een gebrek aan discipline? Ja, na drie weken China kregen ze de toestemming om een keertje het hotel te verlaten. En ja, misschien moest de bus eens vijf minuten wachten op iemand. Is dat een probleem?"

En De Sart raast door. "Ik geef mijn gasten een bepaalde vrijheid, maar ook ik trek grenzen. Zo hamer ik wel degelijk op respect voor materiaalmensen en dokters. En nog iets: de stappersverhalen kunnen niet hun oorsprong hebben in China - daar zaten we in het Olympische dorp."

Niet alleen de media worden door de Waal gehekeld, ook de anciens bij de Rode Duivels moeten het ontgelden. "We waren één dag terug in België of enkele oudere internationals noemden de Spelen al een 'jeugdtoernooi' dat ze niet serieus konden nemen. Wie creëert dan een discussie? Ik vind het jammer dat 'mijn jongens' op die manier worden behandeld, dat verdienen ze niet."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties