Ferguson kleineert de buren

Yves Dekoning
| 4 reacties
Ferguson kleineert de buren

Zondag staat de derby tussen Manchester United en City op het programma. De ploegen opzwepen was overbodig, maar Alex Ferguson kon zich toch niet bedwingen.

Manchester City staat voor zijn grootste uitdaging op weg naar de top van de Premier League. Mark Hughes nam een uitstekende start, maar door op Old Trafford te winnen kunnen de Citizens pas echt bewijzen dat ze een titelkandidaat zijn. Voor City is dit dus een levensbelangrijke derby, maar Sir Alex Ferguson beweert dat er een grotere derby is voor Manchester United.

Ferguson: "Ik denk niet dat dit ooit de grootste derby gaat worden. Omwille van de historiek blijft de derby tegen Liverpool altijd dé derby. Toen ik hier kwam hadden ze vier keer de Champions League gewonnen en een hoop titels. Mijn doel was om hun hegemonie te doorbreken. Het is moeilijk om de geschiedenis te ontkennen."

Bij Ferguson leeft ook nog steeds de woede omwille van een poster "Welcome to Manchester" van Carlos Tevez die Manchester City in de stad liet ophangen na zijn komst. "Die stomme poster heeft voor opschudding gezorgd. Die arrogantie was nergens voor nodig. City had nog niets bereikt. Het seizoen was nog niets eens begonnen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties