Duitse Belgen aan het feest

Philippe Crols
| 2 reacties

Wat bij de Rode Duivels niet lukt, lukt in clubverband blijkbaar wel voor enkele Belgen. Naast Thomas Vermaelen bij Arsenal presteert ook Daniël Van Buyten meer dan behoorlijk bij Bayern München. Afgelopen weekend scoorde hij de winning goal.

Daniël Van Buyten (foto) speelde de hele wedstrijd tegen FC Nürnberg. De Rekordmeister had de wedstrijd onder controle, maar de fans keken angstig toe toen de degradatiekandidaat in de tweede helft langszij kwam. Uiteindelijk bracht onze landgenoot acht minuten voor tijd redding. Hij kopte een voorzet van Arjen Robben in doel en bezorgde Bayern een nieuwe zege.

Manasseh Ishiaku mocht ook juichen. Hij stond voor het eerst dit seizoen in de basis bij FC Köln en uitgerekend afgelopen zaterdag boekte de staartploeg zijn eerste zege van het seizoen. In Stuttgart werd het 0-2. De ex-Bruggeling werd helemaal op het einde vervangen, maar lag enkele minuten voordien wel aan de basis van het tweede doelpunt.

Peter Van der Heyden meldde zich vorige week ziek en was blijkbaar nog niet fit genoeg om aan de wedstrijd op bezoek bij Bochum te beginnen. De linksachter viel een minuut voor tijd in. Toen stond de 2-3-eindstand al op het bord. Mainz blijft verbazen in de Bundesliga.

De enige landgenoot die dit weekend verloor, is Logan Bailly. De wederoptredende doelman keepte verre van uitstekend tegen Hoffenheim en mocht de aansluitingstreffer op zijn rekening schrijven. Gladbach gaf in de laatste tien minuten ook nog eens een 2-1-voorsprong uit handen. Het werd 2-4. De revaliderende Filip Daems maakte nog geen deel uit van de wedstrijdkern.