'Intelligente' Dacourt komt niet voor het geld naar Luik

Steurbaut Kersten
| 17 reacties
'Intelligente' Dacourt komt niet voor het geld naar Luik
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard stelde woensdag voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge zijn nieuwste aanwinst Olivier Dacourt voor aan het Luikse publiek. De 35-jarige Fransman wil op Sclessin vooral genieten.

Dacourt kan met passages bij Leeds, AS Roma, Fulham en twee titels bij Inter Milaan mooie adelbrieven voorleggen. En toch komt de middenvelder niet naar Standard om, naar eigen zeggen, uit te bollen.

“Voor Standard heb ik de universiteit laten vallen”, zegt Dacourt in HNB. “Ik studeerde sportrecht en –economie in Limoges. Alleen een club waarbij het liefde op het eerste gezicht was, zou me kunnen overtuigen om nog een jaar te voetballen. Dat was met Standard het geval.”

Dacourt toont zich ambitieus. “Ik ben hier niet om financiële redenen, maar ik wou nog een laatste avontuur aangaan. Standard heeft de kwaliteiten om door te stoten in de Champions League en in dat geval kan ik op Europese speelminuten hopen. De toekomst? Laat me toe Nietzsche te citeren: Iedereen praat over het verleden of toekomst maar niemand geniet van het heden. Dat zal ik hier proberen.”

De Luikse supporters moeten echter nog wel wat geduld hebben met de Fransman. “Ik heb sinds mei geen wedstrijd meer gespeeld.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties