Moeskroen-coach loopt niet hoog op met ons voetbal

Mathias Dumarey
| 14 reacties
Moeskroen-coach loopt niet hoog op met ons voetbal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Excelsior Moeskroen begon goed aan de competitie, maar ondertussen staat de club op een voorlaatste plaats in het klassement. Miroslav Djukic (foto), de coach van Moeskroen, loopt alvast niet hoog op met het Belgische voetbal.

Miroslav Djukic heeft een duidelijk antwoord klaar op de vraag waarom het met Moeskroen niet zo goed gaat en waarom de club punten liet waar ze het niet meteen verdienden en ze wel de volle buit pakten wanneer ze er eigenlijk helemaal geen recht op hadden, zoals op de eerste speeldag in Genk.

"Er is een gebrek aan maturiteit in de ploeg, maar vooral is de Belgische competitie van een middelmatig niveau. Zowat alle teams wachten op een fout van de tegenstander en nemen daar vrede mee. Ze zijn een valstrik voor wie enthousiast vooruit speelt. Ik vind dat spelers moeten voetballen, niet toekijken", aldus de Moeskroen-trainer in Le Soir.

"Als je tegen Westerlo speelt, zie je de bal feitelijk nooit. Enkel als je die op hun helft komt zoeken, kan je hem krijgen. Ik vraag me dan af hoe je eigenlijk een overwinning kunt forceren. Veel teams hebben hier geen persoonlijkheid en een zwakke technische basis. Dat houdt hen tegen om resultaten te boeken, op welk niveau dan ook", aldus nog Djukic.

Van Anderlecht is de ex-speler van Valencia niet bang. "Teams uit de topvijf zullen het tegen ons wel lastig hebben. Mijn spelers houden van ruimte. Die krijgen ze nu eenmaal niet van teams die wachten tot wij een fout maken", besluit Djukic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties