"De aftocht van grijze muis Simons"

Nico Wieme
| 16 reacties
"De aftocht van grijze muis Simons"
Foto: © SC

Timmy Simons beleeft momenteel niet zijn leukste dagen bij PSV. De aanvoerder van de Rode Duivels slijt meer tijd op de bank dan hem lief is en dat is een deel van de Nederlandse media niet ontgaan.Op een bepaalde website moet de verdediger het ontgelden.

De website catenaccio.nl heeft het niet begrepen op Timmy Simons. De schrijver van een opiniestuk lacht zelfs met de ouders van de ex-Club Bruggespeler. "Ik heb te doen met Timmy Simons. Alleen die naam al, wie noemt zijn kind nou Timmy? Het is zo’n beetje hetzelfde als Jantje, Pietje of Klaasje. Z’n ouders zullen wel niet van hem gehouden hebben. Net als het PSV-publiek, het Belgische en het overige Nederlandse publiek eigenlijk nooit van hem gehouden heeft."

Grijze muis

"Simons is de ultieme grijze muis. Met zijn zachte, Belgische accent wordt ‘ie sowieso al minder serieus genomen en zijn uitstraling legt hem ook bepaald geen windeieren. Om over zijn voetbalspel, want daar gaat het uiteindelijk toch om, maar te zwijgen. Simons is de meester van ‘het tikkie breed’ en raakt in de war op het moment dat hij het vijandelijke doelgebied nadert. De lieve Belg scoort dan ook nooit, op een verdwaalde penalty na dan", gaat de schrijver verder.

Non-voetballer Simons

"Je vraagt je af, wat is dan de kwaliteit van deze Belgisch international? Er wordt veel gesproken over zijn leidinggevende capaciteiten, de rust die hij brengt in de kleedkamer en op het veld, zijn routine en tot slot zijn scorend vermogen vanuit de penalty’s. Langzaamaan wordt Simons naar de achtergrond verwezen. Bij PSV is de Amsterdamse bravoure terug van André Ooijer, die de Belgische bescheidenheid van Simons met gemak overklast. Daarnaast is trainer Fred Rutten duidelijk niet gecharmeerd van de non-voetballer Simons, die volgens hem voor alles staat waar hij niet van houdt. Langzame handelingssnelheid, geen aanvallende intenties, geen voetballer", luidt het strenge oordeel.

Bankzitter
"Van aanvoerder tot bankzitter in twee wedstrijden, Simons kan erover meepraten. Het meest lullige is dat het bijna niemand is opgevallen. Alleen Voetbal International besteedde er kort aandacht aan, maar al snel lagen er alweer boeiender gespreksonderwerpen op tafel. Timmy Simons verlaat het Nederlandse voetbal door de achterdeur...", eindigt de schrijver van dienst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties