Vercauteren: "Ik wist dat Simons er niet bij zou zijn"

Nico Wieme
| 8 reacties
Vercauteren: "Ik wist dat Simons er niet bij zou zijn"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Frank Vercauteren heeft zijn ontslag als bondscoach nog niet volledig verteerd. De Brusselaar haalt niet alleen uit naar de spelersgroep, ook de bondstop deelt in de klappen.

“Ik heb een analyse van de Rode Duivels gemaakt. De bond heeft geen interesse”, beweert Frank Vercauteren in DM. “Het is geen kritiek, ik wil alleen maar mensen wakker maken. Er gebeuren dingen die niet kunnen.”

 

Desinteresse van de bond

De ex-bondscoach haalt daarvoor drie voorbeelden aan. “Op een dag had ik geen kantoor meer. De technische cel was verhuisd, maar op de nieuwe locatie hadden ze nog niets voorzien. Na een halve dag ben ik het daar afgestapt.”

 

“De database van de scouting? Een kast met drie kaften erin. Handgeschreven. Ritchie De Laet (foto links)? Daar was geen info over. Terwijl dat gewoon in de krant staat. Er heerst daar een sfeer van ‘foert’", klinkt Vercauteren streng.

Ook bij de schorsing van Axel Witsel heeft de bond volgens Vercauteren geblunderd. “De eerste fax van de FIFA is verloren gegaan. Daarin stond een voorstel tot schorsing, maar daar is nooit op gereageerd, waarop de FIFA de schorsing (vier speeldagen, red.) gewoon heeft uitgesproken.”

 

Timmy Simons

Vercauteren wil ook nog wel een woordje kwijt over zijn opvolger, Dick Advocaat. “Ik hoop dat hij slaagt, echt waar. Het kan ook, de omstandigheden zijn anders. Hij heeft wel maar één partij gehoord. Dat merk je aan de keuzes die hij heeft gemaakt. Ik had verwacht dat hij Timmy Simons niet zou selecteren. Ik heb Timmy daar ook voor gewaarschuwd. Er zullen er nog volgen. Je voelt dat sommige jongens om bepaalde redenen uit de kern moeten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties