Ferguson stelt fitheid ref in vraag

Yves Dekoning
| 9 reacties

Manchester United heeft dit weekend punten verloren en dat roept frustraties op. Vanuit de club klinkt een opvallend verwijt naar de scheidsrechter tijdens het duel tegen Sunderland.

Manchester United speelde 2-2 gelijk tegen Sunderland. Pas na vier minuten blessuretijd kwamen de Red Devils op gelijke hoogte. Sir Alex Ferguson haalde na afloop zwaar uit naar scheidsrechter Alan Wiley.

"Het tempo van de partij vroeg om een scheidsrechter die fit was. Hij was niet fit. Hij had dertig seconden nodig om een speler een kaart te geven. Je zag dat hij moest uitrusten. Het was belachelijk. Ook na de tweede goal wandelde hij omdat hij rust nodig had."

Ferguson was twee keer naar de zijlijn gelopen om zijn ongenoegen te uiten. Hij wou ook dat Wiley nog een minuut extra had laten spelen omdat de goal in blessuretijd was gevallen. Enkele weken geleden won United nog van Manchester City in de 96ste minuut nadat slechts vier minuten blessuretijd waren aangegeven. Wiley was toen de vierde official.