Rits wimpelde Real Madrid af

Nico Wieme
| 298 reacties
Rits wimpelde Real Madrid af
Foto: © SC

Mats Rits speelde zich het voorbije weekend in de kijker door twee keer te scoren voor Germinal Beerschot. Op het Kiel zijn ze heel blij dat ze dit 16-jarige talent aan zich konden binden. Met Real Madrid lag nochtans een serieuze kaper op de kust.

Germinal Beerschot vaart onder het bewind van Gunther Hofmans een andere jeugdkoers. Onder impuls van de technisch directeur werd het budget voor de jeugdwerking opgekrikt tot 250.000 euro. “Ik heb vorig jaar op de beheerraad gepleit om meer te investeren in de jeugd”, zegt Hofmans in HLN. “Ik wou naar een model met 22 A-kernspelers, systematisch aangevuld met zes jonge grote talenten.”

 

Dat Mats Rits nog voor de Antwerpenaren speelt, mag een wonder heten. “Ik heb zes maanden nodig gehad om Rits te overtuigen. Het grote voordeel was dat hij bij ons in zijn vertrouwde omgeving en school kon blijven en we boden hem een plaats in de A-kern aan, met een grote kans op speelkansen. De club is daarvoor diep gegaan”, aldus Hofmans.

 

Naar verluidt investeerde Germinal Beerschot 600.000 euro voor een contract van twee jaar voor Rits. Een huzarenstukje, want met Real Madrid op vinkenslag was de concurrentie niet min. De Koninklijke wou Rits en zijn familie voor twee miljoen euro naar Spanje halen. Rits en zijn familie zagen die overgang zowel sportief als sociaal niet zitten.

 

In eigen land wilde Anderlecht het jonge G. Beerschottalent naar de hoofdstad halen en in Nederland toonde Ajax meer dan gewone interesse, maar Rits zag meer sportieve mogelijkheden op het Kiel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties