Rel tussen voetbalbond en Everton

Nico Wieme
| 11 reacties
Rel tussen voetbalbond en Everton
Foto: © SC

Er zit een haar in de boter tussen de Belgische Voetbalbond en Everton. De Engelse club is boos omdat de KBVB Marouane Fellaini niet vrijgeeft voor de competitiematch van komend weekend.

Marouane Fellaini onderging maandag een operatie aan de tanden en doet daarom niet mee woensdag tegen Estland. De Belgische Voetbalbond geeft de middenvelder niet vrij omdat hij afhaakte. De bond mag volgens de richtlijnen van de FIFA een speler die afzegt tot vijf dagen na een interland verbieden met zijn club te spelen. Bij Everton kunnen ze er in ieder geval niet om lachen.

 

“Fellaini had nochtans een afspraak met de bondscoach. Hij zou niet geselecteerd worden voor Estland als hij tegen Turkije zou spelen”, zegt Everton nu. “Blijkbaar is de coach nu van mening veranderd.”

 

“Mijnheer Advocaat heeft gevraagd om het FIFA-reglement strikt toe te passen en dus mag Fellaini niet spelen met Everton”, zegt Jean-Marie Philips, CEO van de voetbalbond in HNB. “Dick Advocaat heeft beslist om Fellaini wel op te roepen voor Estland, omdat hij wellicht graag met dezelfde ploeg had gespeeld als tegen Turkije. Als Fellaini dan beslist om niet te komen, dan kent hij de gevolgen.”

 

“Ik wil al anderhalf jaar dat het reglement streng wordt toegepast. Als de FIFA Everton gelijk geeft, zullen wij dat aanvaarden. Maar zo'n aparte benadering zou ook gevolgen hebben voor alle andere landen”, aldus Philips.

 

Naast Fellaini gaven ook Wesley Sonck en Olivier Deschacht verstek voor het dubbele interlandintermezzo. Zij zouden wel mogen meedoen met hun club als zij weer fit zijn. “Sonck en Deschacht zijn geblesseerd, maar zijn door bondscoach Dick Advocaat niet opgeroepen voor de interland tegen Estland. En als ze niet opgeroepen zijn, kunnen ze niet afzeggen”, is Philips duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties