Groep 4: Duitsland en Rusland slechts gelijk

Kevin Vanbuggenhout

In groep 4 waren alle prijzen reeds verdeeld. Op de slotspeeldag geraakten Duitsland en Rusland niet verder dan een gelijkspel. Wales won wel van Liechtenstein met 0-2.

Duitsland - Finland 1-1

Het eerste gevaar was meteen goed voor een doelpunt. Verrassend genoeg waren het de Finnen die op voorsprong kwamen. Porokara zette voor en de kopbal van Eremenko viel goed voor Johansson. Hij trapte van dichtbij de 0-1 binnen. De Finnen hielden het goed compact en bij Duitsland was alle inspiratie ver zoek. Na een rampzalige eerste helft kregen de Duitsers dan ook een oorverdovend fluitsignaal van hun landgenoten in de tribunes cadeau. Vier minuten na de rust werd een doelpunt van Litmanen terecht afgekeurd wegens buitenspel. In de tweede helft plooide Finland wel terug, al was het nog altijd niet overtuigend wat Duitsland op de mat bracht. In een slotoffensief geraakten de Duitsers eindelijk aan kansen. Beck zette voor tot bij de vrijstaande Özil. Hij schoot van dichtbij over. Na een misrekening van Heikkinen redde Jääskeläinen de kopbal van Klose. In de slotminuut maakte Duitsland alsnog gelijk. Westermann kreeg de ruimte om uit te halen, maar Jääskeläinen kon redden. In de herneming was de controle van Özil niet goed, maar hij bracht de bal wel terug voor doel. Finland kon maar niet wegwerken en via Klose -die de bal ondertussen al met de hand had beroerd- rolde het leer tot bij Podolski en hij legde de 1-1 binnen. Duitsland - Finland eindigde op een billijk gelijkspel.

Azerbeidzjan - Rusland 1-1

Rusland klom in Azerbeidzjan na 13 minuten op voorsprong. Agaev duwde een schot van Dzagoev in de voeten van Arshavin en hij tikte van dichtbij binnen. Na dat doelpunt nam Rusland het te rustig op. Azerbeidzjan greep zijn kans om Rusland zowaar onder druk te zetten. Een vrije trap van Levin verrastte bijna iedereen, maar Akinfeev kon nog overduwen. Chertoganov kopte naar de korte hoek, maar daar lag ook Akinfeev. Op de tegenaanval kon Rusland af en toe wel dreigen. Na samenspel met Arshavin strandde de lob van Bystrov op de dwarslat. In het begin van de tweede helft bleef Azerbeidzjan jagen op de gelijkmaker. Ignashevich aarzelde om te ontzetten en het schot van Javadov werd door Akinfeev tegen de lat gebokst. Niet veel later kreeg Javadov opnieuw veel ruimte en dit keer maakte hij er met een afstandsschot 1-1 van. Tien minuten voor het einde kreeg Rusland nog een unieke kans om toch met de zege te gaan lopen, maar Agaev pakte de zwak ingeschoten strafschop van Ignashevich.

Liechtenstein - Wales 0-2

Voetbaldwerg Liechtenstein kreeg de eerste kans in zijn wedstrijd tegen Wales. De bezoekende verdediging liet Hasler lopen en die kon op doel knallen. Myhill pakte uit met een mooie save. Vijf minuten later was het raak aan de overzijde. Bale versnelde en kreeg ruimte, zijn voorzet werd in doel gegleden door Vaughan. Toen Easter Burgmeier van zich afschudde besloot de spits van Wales recht op Jehle. Vlak voor rusten mislukte de buitenspelval van Wales en moest Myhill Hasler opnieuw van een doelpunt houden. Halverwege de tweede helft werkte Easter de bal in doel. Hij deed dat echter met zijn hand en dus werd het doelpunt afgekeurd. Met een vrijschopdoelpunt legde Ramsey de 0-2 eindcijfers vast.