Louwagie hekelt de instelling van de Gent-spelers

Mathias Dumarey
| 19 reacties
Louwagie hekelt de instelling van de Gent-spelers
Foto: © SC

AA Gent verloor zondag met 1-0 van de grote rivaal Club Brugge en dat zorgt er voor dat de club met een 2 op 15 op het rapport naar de zevende plaats is gezakt. Manager Michel Louwagie hekelt in HLN vooral de instelling van zijn spelers.

"Het is allemaal begonnen met die wedstrijd tegen Westerlo. We zouden hen oppeuzelen", legt manager Michel Louwagie uit. "Je hebt één slechte wedstrijd en dan komen er omstandigheden die allemaal uit te leggen zijn zoals de blessurelast en dan sta je daar met 2 op 15."

"De moraal van het verhaal is dat de spelers zich elke keer dubbel en dik moeten inzetten. Sommigen zien Gent als een tussenstap, terwijl dat voor sommige spelers eigenlijk al een eindstation is. Ze missen hier de druk om iedere week te winnen", gaat Louwagie verder.

De spelers van Gent krijgen een premie als ze rond de kerstperiode in de topdrie staan. "Daar schuilt dan ook een redenering achter. Spelers zijn nog altijd gevoelig voor hun portemonnee. We voelden dat dit het moment was om een prikje te geven. We wilden ze wakker schudden en ik denk dat het ook gelukt is. Nu moeten de spelers wel wakker blijven", besluit Louwagie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties