Failliet Moeskroen komt Anderlecht duur te staan

Anthony Van der Planken
| 69 reacties
Failliet Moeskroen komt Anderlecht duur te staan
Foto: © SC

Als Moeskroen ook in beroep zijn licentie niet toegekend krijgt, wordt de club met onmiddelijke ingang uit de competitie gezet. Aan de kop van de klassement lijkt Anderlecht dan het grootste slachtoffer te worden.

Als Moeskroen zijn licentie niet krijgt, worden alle resultaten van de club geannuleerd. Dat wil zeggen dat clubs die punten sprokkelden tegen de Henegouwers, die punten weer verliezen.

Daarvan lijkt vooral Club Brugge te profiteren. De leider sprokkelde slechts één punt op het veld van Moeskroen, terwijl eerste achtervolger Anderlecht er ging winnen. Paars-wit verliest dus drie punten en telt zo evenveel stuks achterstand op Club.

Bovendien krijgt blauw-zwart ook de kans om verder uit te lopen op KV Mechelen en Standard, de nummers drie en vier in het klassement. Op papier lopen beide ploegen een puntje in op de leider, maar omdat ze nog niet tegen Moeskroen uitkwamen dit seizoen, spelen ze wel één wedstrijd minder dan de andere clubs. Hetzelfde geldt trouwens voor Charleroi.

Slecht nieuws is er ook voor Zulte Waregem, dat AA Gent en Sint-Truiden over zich heen ziet wippen en zo uit de top zes valt.

Onderin zouden Cercle Brugge, Westerlo en Lokeren de slechtste zaak doen. Beide teams verliezen drie punten en zakken dus verder weg in het degradatiemoeras.

Een faillissement van Moeskroen zou dan weer goed nieuws zijn voor hekkensluiter Roeselare. Doordat alle resultaten van de Henegouwers geschrapt worden, eindigt de club sowieso op de laatste plek in het klassement. Roeselare zou zo op de vijftiende plaats komen en de rechtstreekse degradatie vermijden. De vijftiende in de stand neemt immers deel aan de eindronde.

Dat allemaal onder strikt voorbehoud, want Moeskroen kan nog steeds in beroep gaan en zo eventueel toch zijn licentie toegewezen krijgen.


Het volledige klassement zonder Moeskroens resultaten:

1. Club Brugge - 26 p.
2. Anderlecht - 23 p.
3. KV Mechelen - 21 p. (-1)
4. Standard - 21 p. (-1)
5. AA Gent - 17 p.
6. Sint-Truiden - 17 p.
7. Zulte Waregem - 16 p.
8. Germinal Beerschot - 15 p.
9. Racing Genk - 14 p.
10. KV Kortrijk - 13 p.
11. Charleroi - 13 p.
(-1)
12. Westerlo - 11 p.

13. Cercle Brugge - 10 p.
14. Lokeren - 8 p.
15. Roeselare - 5 p.

(Teams met -1 achter hun naam spelen één wedstrijd minder.)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties