Anderlecht profiteert van zware UEFA-straf Dinamo

Nico Wieme
| 36 reacties
Anderlecht profiteert van zware UEFA-straf Dinamo
Foto: © SC

De UEFA heeft Dinamo Zagreb zwaar gestraft voor de ongeregeldheden met supporters tijdens de uitmatch tegen FC Timisoara. De Kroaten moeten drie punten inleveren en spelen ook twee thuismatchen zonder publiek.

Dinamo Zagreb betaalt een zware tol voor het wangedrag van zijn fans tijden de Europa League-uitmatch bij FC Timisoara. De Kroaten moeten de drie punten die zij behaalden tegen de Roemenen weer inleveren en mogen van de UEFA twee thuismatchen geen publiek in het stadion toelaten. Dat betekent dat Dinamo in de komende thuismatchen tegen Ajax (5 november) en Timisoara (17 december) zonder supporters zal spelen.

Door het inleveren van drie punten wijzigt de stand in groep A van de Europa League. Anderlecht en Ajax behouden de leiding met vijf punten, FC Timisoara volgt als derde met twee punten, Dinamo Zagreb sluit de rij met nul punten.

Voor de Brusselaars is deze uitspraak, met nog thuismatchen tegen Timisoara en Dinamo voor de boeg, goed nieuws. De eerste twee clubs plaatsen zich voor de volgende ronde. De Kroatische club heeft wel drie dagen de tijd om beroep aan te tekenen tegen deze beslissing
.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties