Chelsea en Porto stoten door

Gert-Jan Weyters

Chelsea heeft voor het eerst punten laten liggen in deze campagne van de Champions League. Atlético Madrid bleek een taaie brok te zijn. Chelsea heeft zich wel net als Porto weten te plaatsen voor de volgende ronde.

Atlético Madrid - Chelsea: 2-2

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd met José Antonio Reyes in een hoofdrol. Nieuwe coach Quique Flores liet Maxi Rodriguez op de bank en dat leek te lonen. Toch kwam Atlético niet tot scoren. Diego Forlan kwam nog het dichtst.

In de tweede helft bracht Flores superster Sergio Agüero in de ploeg. Een keuze waar hij later geen spijt van had. Na 66 minuten opende Agüero de score met een knappe volley. Toen besloot Didier Drogba zijn duivels te ontbinden. De sterke Ivoriaan plooide de situatie helemaal om met 2 doelpunten in 6 minuten. Toch was de wedstrijd nog niet gedaan. In de laatste minuut maakte Agüero zijn tweede van de avond met een vrije trap.

Apoel Nicosia - FC Porto: 0-1

Het liep niet van een leien dakje voor Porto in Cyprus. Ondanks het overwicht kwam het niet tot scoren in de eerste helft. Dat kwam vooral door de uitstekende doelman Dionisos Chiotis. Ook in de tweede helft leken de bezoekers niet te kunnen scoren. Pas in de 86ste minuut maakte Falcao er  met een heerlijke trap 0-1 van. Zijn doelpunt is ook meteen goed voor plaatsing voor de volgende ronde.