Dinamo Zagreb tekent beroep aan bij UEFA

Nico Wieme
| 10 reacties
Dinamo Zagreb tekent beroep aan bij UEFA
Foto: © SC

Dinamo Zagreb is in beroep gegaan tegen de strafmaat die de UEFA hen oplegde na de ongeregeldheden met fans in Timisoara. De Kroaten hopen vooral dat de drie strafpunten ongedaan worden gemaakt.

De UEFA bestrafte Dinamo Zagreb met het aftrekken van drie punten en de Kroaten moeten bovendien ook nog eens twee thuiswedstrijden zonder publiek afwerken. “We zijn ons ervan bewust dat de UEFA waarschijnlijk niet van mening verandert”, zei een weinig hoopvolle directeur Damir Vrbanovic dinsdag op een persconferentie. “Het is een feit dat wij de problemen met onze hooligans niet onder controle hebben, maar normaal gesproken is een thuisclub verantwoordelijk voor wat er op de tribunes gebeurt.”

 

Vrbanovic geeft grif toe dat er problemen waren met Dinamofans, maar legt de verantwoordelijkheid hierover grotendeels bij de Roemenen. Zij hebben namelijk Kroatische en Roemeense supporters in dezelfde vakken ondergebracht.

 

Dinamo Zagreb hoopt met het beroep vooral voor elkaar te krijgen dat het de drie afgenomen wedstrijdpunten terugkrijgt. De kans bestaat dat de UEFA nog voor de confrontatie met Ajax van aanstaande donderdag uitspraak doet in de beroepszaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties