Brugse fans mogen niet gaan eten zonder politie

Steurbaut Kersten
| 59 reacties
Brugse fans mogen niet gaan eten zonder politie
Foto: © SC

Club Brugge wordt vanavond in Belgrado gesteund door 160 fans. Blauw-zwart heeft zijn voorzorgen genomen om de veiligheid van de supporters te garanderen. In september overleed een fan van Toulouse na een aanval van Partizan-hooligans.

Servië heeft geen goede naam wat betreft supportertsgeweld. In 2007 werd Partizan uit de UEFA-beker verbannen na rellen in het Bosnische Mostar en twee maanden geleden bekocht de Fransman Brice Taton de voetbaltrip met zijn leven nadat de Servische fans een café met Toulouse-fans bestormden.

Club Brugge krijgt in Belgrado de maximale politiebescherming. “Ze zijn bang dat Partizan bij nieuwe ongeregeldheden uitgesloten zal worden voor Europees voetbal”, zegt Jan Declercq, veiligheidsverantwoordelijke van Club, in GvA. “Ze vrezen zelfs een uitsluiting voor het WK.”

“Er zijn 160 Brugse supporters in Belgrado. In samenwerking met de Belgische ambassade heeft Club die lijst overgemaakt aan de Servische politie. We weten van elk van die 160 man met welke vlucht ze naar Servië gereisd zijn en in welk hotel ze slapen. Komen ze uit hun hotel, dan vraagt de Servische politie meteen in welk restaurant ze gaan eten.”

Declercq houdt wel zijn hart vast voor vijf fans uit Boom. “Zij zijn met een mobilhome naar Belgrado gereisd. Daarnaast hebben nog dertig supporters hier kaarten gekocht zonder zich te registreren.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties