Groep F: Galatasaray ronde verder

Fabian Morren

Galatasaray heeft zich geplaatst voor de zestiende finales van de Europa League. De Turkse topclub won eenvoudig bij Dinamo Boekarest.

Dinamo Boekarest - Galatasaray: 0-3

Galatasaray kende nauwelijks problemen met Dinamo Boekarest. Aan de rust leidden de Turken al met 0-2. Harry Kewell zorgde met een onhoudbaar schot voor de 0-1 en via een kopbal van Shabani Nonda stond er al een veilige voorsprong op het scorebord.

Ook het derde Turks doelpunt was bijzonder knap. Mehmet Topal was de auteur en legde zo de wedstrijd meteen in een definitieve plooi. Het team van Frank Rijkaard is al zeker dat het ook na de winter nog Europees speelt.

Sturm Graz - Panathinaikos: 0-1

Panathinaikos had weinig overschot in Oostenrijk. Vooral in de eerste helft kenden de Grieken behoorlijk wat problemen met Sturm Graz. Na de rust nam Panathinaikos de wedstrijd wel stevig in handen.

Twintig minuten voor tijd leverde dat de winnende treffer van Konstantinos Katsouranis op. Kort voor tijd werd nog een Oostenrijks doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Panathinaikos staat dankzij deze zege heel dicht bij kwalificatie. (AN)