Argentinië niet akkoord met schorsing Maradona

Argentinië niet akkoord met schorsing Maradona
Foto: © SC

De Argentijnse voetbalbond (AFA) gaat momenteel de mogelijkheden na om in beroep te gaan tegen de schorsing van hun bondscoach Diego Armando Maradona (foto). 'Pluisje' werd twee maanden geschorst voor zijn uitspraken na de partij in Uruguay.

Diego Armando Maradona haalde na de laatste erg belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Uruguay hard uit naar de journalisten. Volgens hem konden ze 'er aan zuigen en blijven zuigen'. Maradona kreeg na afloop van die woedeuitbarsting veel kritiek te verduren en ook de wereldvoetbalbond FIFA vond dat de voormalige spits veel te ver was gegaan in zijn uitlatingen. Hij werd dan ook voor twee maanden geschorst. Hierdoor mist hij de vriendschappelijke partij tegen Catalonië op 22 december en ook de loting van het WK op 4 december.

De AFA hoopt dat de FIFA ermee zal instemmen om de schorsing te laten in gaan op 1 januari. Zo kan Maradona toch zeker aanwezig zijn op de WK-loting in Kaapstad. Zoals de zaken er nu voor staan, mag Maradona tot 15 januari geen voetbalgerelateerde activiteiten ondernemen.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties