Groep A: Bordeaux helpt Bayern een handje

Groep A: Bordeaux helpt Bayern een handje
Foto: © SC

Bordeaux heeft ervoor gezorgd dat Bayern nog niet uitgeschakeld is op het Kampioenenbal. De Fransen versloegen Juventus en Van Gaal zag zijn troepen Maccabi Haifa opzijzetten.Juve en Bayern mogen het pleit over twee weken beslechten in een onderling duel.

Bordeaux – Juventus 2-0

 

Bordeaux heeft in de tweede helft afstand genomen van Juventus. Tien minuten ver in die tweede periode kopte Fernando een vrije trap van Jaroslav Plasil voorbij doelman Gianluigi Buffon. Kort daarop kreeg Diego dé kans om gelijk te maken, maar de middenvelder leverde op enkele meters van het doel iets tussen een voorzet en een schot af.

 

De Italianen probeerden nog wel de bakens te verzetten, maar de organisatie van Bordeaux was perfect. In de blessuretijd kregen de bezoekers de genadeslag van Marouane Chamakh toegediend.

 

FC Bayern München – Maccabi Haifa FC 1-0

 

Bayern München heeft thuis tegen Maccabi Haifa een crisis vermeden. De Duitse recordkampioen had echter niet veel overschot tegen de Israëliërs. In de eerste helft stelden de Duitsers zwaar teleur. Onder een striemend fluitconcert zochten zij de kleedkamer op.

 

Een doelpunt van Ivica Olic iets voorbij het uur volstond voor Daniël Van Buyten en co. om de drie punten thuis te houden. De Kroaat was goed gevolgd op een afgeweerd schot van Mario Gomez. Dankzij deze zege en de nederlaag van Juventus kan Bayern nog meedingen naar het tweede Champions Leagueticket in groep A.

 

Door de winst tegen Juventus verzekerde Bordeaux zich van groepswinst. 'De Oude Dame' behoudt één punt voorsprong (8) op Bayern (7). Maccabi Haifa is uitgeschakeld voor zowel de Champions als de Europa League. Op de slotspeeldag mogen Juventus en Bayern München onder elkaar uitmaken wie Bordeaux naar de achtste finales mag vergezellen. De Duitsers trekken dan naar het Olympisch Stadion van Turijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties