Mendoza verkiest Anderlecht boven Barcelona

De Nijs Michael
| 26 reacties
Mendoza verkiest Anderlecht boven Barcelona
Foto: © SC

Juan Mendoza, de "wonderdokter" van onder meer Nicolas Frutos, treedt officieel toe tot de medische staf van Anderlecht. De Brusselaars troeven zo onder meer het Spaanse FC Barcelona af.

Dokter Mendoza geniet in Argentinië een bijzonder hoog aanzien. Hij behandelde nagenoeg de hele showbizz-wereld en was ook de persoonlijke arts van onder meer ex-president Carlos Menem. Daarnaast bracht hij ook voetbalgrootheden zoals Diego Maradona en Lionel Messi opnieuw op de been. FC Barcelona wou de dokter dan ook voltijds in dienst nemen, maar Mendoza stuurde de Europese topclub wandelen.

Anderlecht heeft de Argentijn wel kunnen strikken. Hij kwam gisteren aan in onze hoofdstad en zal officieel deel gaan uitmaken van de paars-witte medische staf. "De kwaliteiten van Mendoza worden wereldwijd erkend. We zouden gek zijn als Anderlecht die niet wil gebruiken", aldus manager Herman Van Holsbeeck in De Morgen. "Mendoza biedt een effectieve meerwaarde voor onze medische begeleiding. Vanaf nu maakt hij volop deel uit van onze medische staf telkens we een beroep zullen doen op hem."

Kristof Sas heeft alvast geen problemen met de officiële aanstelling van zijn collega. "Ik heb geen enkele moeite om met andere dokters samen te werken of open te staan voor andere benaderingen", verzekert de arts. "Polak werd in Duitsland geopereerd en De Sutter ging de moederkoekarts in Belgrado opzoeken. Anderlecht is één van de weinige profclubs die zo open staat op dit vlak. Ik ben blij dat de positie van Mendoza nu geofficialiseerd is binnen de club. Zo kunnen er geen misverstanden meer ontstaan."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties