Anderlecht wil Iakovenko verkopen

Steurbaut Kersten
| 28 reacties
Anderlecht wil Iakovenko verkopen
Foto: © SC

Oleksandr Iakovenko keert volgend seizoen niet terug naar het Astridpark. Anderlecht wil de 22-jarige Oekraïner definitief verkopen.

Iakovenko werpt zich tijdens zijn uitleenbeurt op tot de sterke man bij Westerlo. In tien wedstrijden vond hij al vijf keer de weg naar de netten en leidde hij de club naar een gedeelde zevende plaats.

De kans dat hij volgend seizoen bij Westerlo blijft is echter klein. “Misschien kunnen we hem overtuigen”, zegt trainer Jan Ceulemans in GvA. “Maar laten we realistisch zijn: Anderlecht gaat die jongen verkopen. En hij zal elders willen spelen. Daar hebben we vanaf de eerste dag rekening mee gehouden.”

“Iakovenko beseft ook dat hij zijn kans moet grijpen. Hij werd aangekondigd als een groot talent, maar heeft nog geen carrière gemaakt. Bij Westerlo voelt hij zich goed en krijgt hij een vrije rol. Dat betaalt hij terug in doelpunten.”

Interesse

Manager Andrei Golovasj is optimistisch voor de toekomst van zijn speler. “Er is veel interesse uit binnen- en buitenland. Wat er gebeurt, hangt van Anderlecht af. Maar zijn keuze voor Westerlo is de juiste geweest.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties