Vrijdag voorstelling WK-kandidatuur Lage Landen

Nico Wieme
| 7 reacties
Vrijdag voorstelling WK-kandidatuur Lage Landen
Foto: © SC

Tijdens de WK-loting van aanstaande vrijdag krijgen België en Nederland de kans om hun WK-kandidatuur voor 2018/2022 voor te stellen.

Op vrijdag 4 december vindt in Kaapstad de loting voor de WK-eindronde plaats. België zal komende zomer niet vertegenwoordigd zijn op het grootste voetbalevenement ter wereld, maar toch is ons land vrijdag aanwezig in Zuid-Afrika. Alle kandidaat-landen die het WK in 2018/2022 willen organiseren, krijgen van de Wereldvoetbalbond de kans om dan hun kandidatuur aan de media voor te stellen.

België en Nederland doen hiervoor een beroep een legertje ex-topvoetballers. Voormalige Rode Duivels Gilles De Bilde, Gert Verheyen en Jean-Marie Pfaff zullen ons land vertegenwoordigen. Voor Oranje tekenen Pierre Van Hooijdonk, Ronald de Boer en Ruud Gullit present.


"We gaan flink lobbyen", zegt Gullit op de website van The HollandBelgium Bid. "We zijn heel blij dat we iets voor onze WK-kandidatuur kunnen doen. We zijn gewoon heel trots dit te kunnen doen. Als grote landen als Engeland en Spanje onderling gaan ruzie maken, komt de Fifa wel uit bij rustige landen als België en Nederland." De officiële toewijzing van de WK's 2018 en 2022 gebeurt in december 2010.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties