Hoefkens: "Te veel spelers wilden verschil maken"

Nico Wieme
| 3 reacties
Hoefkens: "Te veel spelers wilden verschil maken"
Foto: © SC

Carl Hoefkens had een duidelijke mening na afloop van de partij tussen Lokeren en Club Brugge. Teveel spelers van blauw-zwart waren uit op persoonlijk succes en dat is onaanvaardbaar.

Jullie komen hier met de schrik vrij.

Hoefkens: “Ik weet niet of het de verdienste van Lokeren was dat het bij ons niet lukte of dat wij gewoon zwak waren.”

 

Wat kan een mogelijke oorzaak zijn van het minder presteren van Club?

Hoefkens: “Wij waren in ieder geval vermoeid na de dubbele vliegtuigreis voor onze Europese opdracht bij Shakhtar. We pakken hier op Lokeren de drie punten. De manier waarop is van ondergeschikt belang.”

 

Verdiende Lokeren uiteindelijk niet minstens een punt?

Hoefkens: “Zij verdienen een pluim. Zelfs met tien man hielden zij de bal beter in de ploeg dan wij. Deze nederlaag moet frustrerend zijn voor hen.”

 

Wat liep er mis bij jullie tijdens de match?

“Wij hebben ons wat miskeken op Lokeren. Zij hebben de punten nodig, dus verwachtten wij een ploeg die zich zou ingraven, zeker toen zij met tien kwamen te staan. Dat is echter niet gebeurd. Wij leden ook nog eens te veel balverlies. Gelukkig waren we vanachter scherp genoeg en konden we de nul houden. Bij Club wilden te veel spelers het verschil maken. We hadden het simpeler moeten uitspelen.”

 

Vond je de rode kaart voor Ibrahima Gueye terecht?

Hoefkens: “Hij gaat met twee voeten in op Nabil Dirar. Dat was totaal niet nodig. Ik begrijp hem niet. Als hij met één voet tackelt, heeft hij de bal ook. Wat mij betreft een te rechtvaardigen sanctie voor de Senegalees.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties