Simons: "Ik blijf beschikbaar voor Duivels"

Gert-Jan Weyters
| 22 reacties
Simons: "Ik blijf beschikbaar voor Duivels"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Timmy Simons was jarenlang kapitein bij de Rode Duivels. Sinds de komst van Dick Advocaat is er zelfs geen plaats meer voor hem in de selectie. Toch blijft Simons zich beschikbaar houden voor het nationale elftal.

Timmy Simons weigerde een lange periode elk interview met betrekking zijn status bij de Rode Duivels. Een bewuste keuze blijkt nu. "Ik zweeg bewust. Ik kwam hier bij PSV ook minder aan spelen toe en ik wilde wachten tot de rust was teruggekeerd. Het telefoontje en de boodschap van  Dick Advocaat waren kort, maar krachtig. Het is hard, maar je moet door", aldus de ex-kapitein van de Rode Duivels.

Simons zag met de komst van Advocaat veel van zijn generatiegenoten verdwijnen bij de nationale ploeg. "Of mijn generatie gepasseerd wordt? Misschien kun je dat zeggen aan de hand van de selectie. Aat is wel jammer. Ik was niet helemaal verrast, onder andere door wat werd aangebracht in die anonieme verhalen die in pers waren verschenen", zegt Simons in HBVL.

Toch wil de ex-speler van Lommel en Club Brugge de Duivels niet de rug toekeren. "Ik denk dat ik de enige ben die bepaalt wanneer ik wil stoppen. Ik hou me beschikbaar."

Zaterdag treft het PSV van Timmy Simons AZ, de ploeg waar Advocaat de nieuwe trainer is. Een kans voor Simons om zich terug in de kijker te spelen? (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties