Club en Cercle leggen zich neer bij Chartreuse

Anthony Van der Planken
| 23 reacties
Club en Cercle leggen zich neer bij Chartreuse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De stad Brugge kreeg gisteren een goedkope lening van 10 miljoen euro voor de bouw van een WK-stadion toegewezen. Dat nieuwe complex moet plaats bieden aan zowel Club als Cercle Brugge. Beide teams lijken zich bij de situatie te hebben neergelegd.

Club Brugge wilde liever zelf een stadion neerpoten in Loppem, terwijl Cercle de voorkeur gaf aan een langer verblijf in het huidige Jan Breydelstadion. De Vlaamse regering besliste uiteindelijk dat beide clubs moeten verhuizen naar een nieuw, multifunctioneel stadion in het Chartreusegebied. En daar lijken ze nu ook in te berusten.

“Als voorzitter moet ik onze club een mooie toekomst proberen te geven”, vertelt Clubvoorzitter Paul Jonckheere in De Standaard. “Ik ben een man die niet wil leven in het verleden. De beslissing is genomen door de Vlaamse regering, dus heeft het volgens mij geen zin meer om terug te kijken op wat had kunnen zijn. Het dossier-Loppem had een aantal heel sterke troeven. Het plan-Chartreuse heeft echter andere, maar ook stevige troeven.”

“Club wilde naar Loppem, wij wilden op Jan Breydel blijven”, vult zijn Cerclecollega Frans Schotte aan. “Iemand anders heeft beslist dat die twee projecten niet doorgaan. Je kunt daar nu gelukkig mee zijn of niet, we moeten ermee leren leven.”

Bij de supporters is er echter heel wat gemor over het nieuwe gemeenschappelijke stadion. “Dat is logisch”, antwoordt Jonckheere. “Iedereen droomde van een eigen nieuw stadion. Maar anderzijds moeten wij als bestuur pragmatisch zijn: de beslissing is genomen, en wij moeten nu proberen om dat nieuwe stadion zo goed mogelijk af te stemmen op onze noden.”

“Of we geen schrik hebben van vertragingen wegens juridische procedures? Neen, ik ben ervan overtuigd dat dit plan kan doorgaan, want het wordt nu ook door de overheid gesteund. Als juridische procedures ook nu nog een goede afloop in de weg zouden staan, dan zou ik dat zéér erg vinden. Uiteindelijk zal het gezond verstand zegevieren.” (NW)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties