Arsenal dient Liverpool zesde competitienederlaag toe

Steurbaut Kersten
| 8 reacties

Arsenal heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Chelsea en Manchester United. Thomas Vermaelen en co wonnen met 1-2 op het veld van Liverpool en naderen tot op zes punten van leider Chelsea.

Liverpool schreeuwde al vroeg in de wedstrijd om een strafschop. Steven Gerrard werd van zijn sokken gelopen door William Gallas, maar de bal werd niet op de stip gelegd. Net voor rust kwamen de Reds toch op voorsprong. Manuel Almunia bokste een vrije trap recht in de voeten van Dirk Kuijt, de Nederlander nam het geschenk in dank aan: 1-0.

Lang heeft Liverpool niet van de voorsprong kunnen genieten. Glen Johnson werkte in het begin van de tweede helft een voorzet van Cesc Fabregas ongelukkig in eigen doel, Andrei Arshavin zette met een droge knal via de paal de Gunners nog voor het uur op voorsprong.

Liverpool slaagde er niet meer in om terug te vechten. Het was voor de jongens van Rafael Benitez al de zesde nederlaag van het seizoen. Arsenal springt over Aston Villa terug naar de derde plaats.