Lyon verliest aansluiting met Bordeaux

Wouter Laeremans

AS Monaco heeft Lyon op een 1-1 gelijkspel gehouden. De titelstrijd is nog lang, maar het puntenverlies is geen goede zaak voor Puel en co. Leider Bordeaux staat nu al op tien punten.

Olympique maakte de openingsgoal na 22 minuten. Een harde vrije trap van Bastos van op 25 meter verschalkte doelman Ruffier. Monaco maakte in de 35e minuut gelijk na een flater van doelman Lloris. Hij kwam te ver uit zijn goal, verdediger Puygrenier devieerde de bal met het hoofd en Park trapte de bal in de lege goal.

De twee ploegen kwamen daarna niet meer tot scoren. Een kwartier voor tijd maakte middenvelder Jérémy Toulalan zijn wederoptreden voor de bezoekers na enkele weken afwezigheid.

Lyon schiet niet veel op met het puntje, ze blijven gedeeld vierde op tien punten van leider Bordeaux. Marseille is tweede met 32 punten en het Lille van Eden Hazard sluit het weekend dus af op een knappe derde plaats. (AN)