Arsenal spoelt kater weg

Steurbaut Kersten

Arsenal heeft de kater na het beschamende gelijkspel tegen Burnley doorgespoeld met een klinkende 3-0-overwinning tegen Hull City.

Denilson opende net voor de rust met een prachtige vrije trap de score. In het begin van de tweede helft kwamen de Gunners goed weg. Hull City kreeg een strafschop, maar Geovanni trapte de elfmeter recht op Almunia.

De troepen van Arsène Wenger scoorden wel nog. Abou Diaby maakte het verschil. De Franse verdediger bood eerst na een knappe actie Eduardo Da Silva de 2-0 aan. In de slotfase zette Diaby zichzelf op het scorebord.

Dankzij de zege nadert Arsenal tot op twee punten van Manchester United. Thomas Vermaelen en co hebben bovendien nog een wedstrijd minder gespeeld.