Domenech krijgt mogelijk chaperonne op WK

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Domenech krijgt mogelijk chaperonne op WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Raymond Domenech, de bondscoach van Frankrijk, zou wel eens een 'oppas' meekrijgen op het WK in Zuid-Afrika. De voorzitter van de Franse profliga pleit daar alleszins voor omwille van de tegenvallende resultaten van 'Les Bleus'.

Raymond Domenech overleefde onlangs nog een motie van wantrouwen van Guy Chambily, een lid van de Franse voetbalbond. Toch is de bondscoach nog niet helemaal veilig. Jean-Pierre Louvel, de voorzitter van de Franse profteams, wil graag dat er naast Domenech een extra trainer komt ter assistentie.

"Het is nu nog een halfjaar voor het WK begint en dat is geen goed moment om een trainer te ontslaan. Iedereen mag dus blijven, maar we kunnen ook niet blijven stilzitten en niets doen. We moeten alle opties afwegen die de passie in de Franse ploeg zouden kunnen terugbrengen. Niets doen zou willen zeggen dat we weglopen van onze verantwoordelijkheden", aldus Louvel.

Frankrijk kon zich vorige maand ternauwernood plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika en had daarbij een pak meeval omdat Thierry Henry bij de beslissende goal tegen de Ieren handspel beging. De man die in de Franse media wordt genoemd om chaperonne te spelen is Gérard Houllier, al werkzaam bij de Franse bond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties